Nakon niza odgoda, na Općinskom sudu u Zadru ovog je tjedna krenula nova sudska rasprava protiv bivšeg nogometaša NK Zadar, danas poduzetnika Jakova Suraća koji je pravomoćno osuđen na deset mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog premlaćivanja novinara Hrvoja Bajla u lipnju 2018. godine.

No Surać je nakon presude priložio nalaz i mišljenje medicinskih vještaka iz Zagreba koji su utvrdili kako Bajlu nije nanio prijelom gornjeg dijela laktalne kosti, odnosno tešku tjelesnu ozljedu, kako se to navodilo u optužnici. Suraćevi odvjetnici istaknuli su i kako pri ranijem vještačenju nije korišten RTG snimak Bajlovog lakta. Zbog ovih novih dokaza i činjenica izvanraspravno vijeće zadarskog suda dozvolilo je obnovu kaznenog postupka.

- Okrivljenik se izjasnio da se ne smatra krivim a u dokaznom postupku pročitani su iskazi svjedoka dani u prethodnom postupku kao i nalazi i mišljenja provedenih sudskomedicinskih vještačenja, informirao nas je glasnogovornik suda Davor Dubravica o tijeku rasprave održane 7. veljače.

Sljedeća rasprava kod sutkinje Mitre Meštrović zakazana je za 24. ožujka.