U nedjelju, 13. veljače, obilježava se 29. godišnjica Dana sjećanja na razaranje Franjevačkog samostana i samostanske crkve Bezgrešnog Začeća BDM u Donjem Karinu. 

Misu za Domovinu u župnoj crkvi Sv. Male Terezije predvodit će fra Ilija Mikulić, vojni kapelan bojne "Pauci" iz Knina i Inženjerijske bojne iz Sinja. Liturgijske dijelove pjeva klapa HRM sv. „Juraj".

Pobunjeni Srbi, na tada okupiranom prostoru u znak odmazde za VRO Maslenica 13. veljače 1993. godine opljačkali su, miniranjem razrušili te obeščastili crkvu i Franjevački samostan u Karinu - spomenik kulture.

Program obilježavanja:

10,00 sati: Dolazak i okupljanje hrvatskih braniteljskih udruga kod "Batur Benz-a" u Pridragi
10,15 sati: Hodnja hrvatskih braniteljskih udruga do Franjevačkog samostana u Karinu
10,45 sati: Polaganje vijenaca i molitva na groblju ispred Franjevačkog samostana u Karinu
11,00 sati: Misu za Domovinu u župnoj crkvi Sv. Male Terezije predvodit će fra Ilija Mikulić, vojni kapelan bojne "Pauci" iz Knina i Inženjerijske bojne iz Sinja. Liturgijske dijelove pjeva klapa HRM sv. „Juraj"
12,00 sati: Kulturni program

Franjevački samostan Blažene Djevice Marije u Karinu podignut je u 15. stoljeću, na ruševinama benediktinske opatije, sagrađene u 9. stoljeću. Kameni križ od pletera u zidu samostanskog hodnika svjedoči iz doba hrvatskih narodnih vladara i karinskih Lapčana. U tom kraju naseljavaju se u 15. stoljeću franjevci. Franjevci su ostali u Karinu i nakon turskog osvajanja. Godine 1560. Na početku Kandijskog rata (1645- 1669) samostan je razoren. Temeljitu obnovu doživio je tek početkom 18. stoljeća. Godine 2006. na Gospu od Anđela 2. kolovoza samostan je blagoslovljen, a crkva je posvećena i stavljena vjernicima na raspolaganje.