Tvrtka Rena Sinovčića VOX Fenix, kojom se planirao vratiti poput feniksa u svijet medija, ugašena je u stečajnom postupku, no nedaće je preživjela sestrinska VOX Fenix media, za koju je ovih dana podmirio potraživanja i obustavio stečajni postupak koji se nad njom vodio.

Podsjetimo, nakon propasti medijskog carstva VOX, koje je trebalo kulminirati velikim centrom kod Kauflanda, Sinovčić je osnovao dvije tvrtke kojima se pokušavao javiti za televizijsku koncesiju. Prva od njih, VOX Fenix, bila je registrirana baš u nedovršenoj zgradi na Voštarnici, no kako na natječaju nije prošao, a tvrtka je nakupila 50-ak tisuća duga, pokrenut je stečajni postupak, koji je nedavno okončan brisanjem tvrtke, budući da nije bilo ni imovine ni vjerovnika koji bi htjeli uplatiti predujam za provođenje postupka.

Financijska agencija podnijela je u rujnu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka i nad VOX Fenix media, registriranim na Sinovčićevoj adresi prebivališta. U tom trenutku Sinovčićev j.d.o.o. imao je neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u iznosu od 20.741,27 kuna te troje zaposlenika. Novim rješenjem navodi se kako na dan 21. siječnja društvo više nema dugovanja te da su obveze podmirene. Znači li da se to sprema još jedan Sinovčićev pokušaj povratka u medije?