Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom s područja Zadra kojeg se sumnjiči za kaznena djela protiv gospodarstva.

Sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva u razdoblju od siječnja 2016. do prosinca 2017. godine u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, bez ikakva valjanje pravne osnove višestruko podizao novac, koji je neosnovano zadržao za sebe koristeći ga za privatne potrebe čime je oštetio navedeno društvo za preko iznos 350 tisuća kuna.

Sumnja se da je kao odgovorna osoba građevinske trtke registrirane na zadarskom području bez ikakve valjane osnove svojem povezanom društvu isplatio novčana sredstva, koje je neistinito prikazao u poslovnim knjigama kao dane pozajmice, a koji iznos od preko 100 tisuća kuna u konačnici nije vraćeno oštećenom trgovačkom društvu.

Protiv 41-godišnjaka se nadležnom županijskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kaznena djela Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, Krivotvorenja službene ili poslovne isprave te Povrede obveze vođenja trgovačkih poslovnih knjiga.