Na gradilištu obnove građevine, poznatije pod nazivom stara tehnička, za potrebe Sveučilišta u Zadru, okupljeni su najbolji - uz izvođača radova Strabag, nadzor obavljaju D&Z i Investinženjering.

Upravo je zadarski D&Z najpozvaniji po pitanju statike građevine iz 1909. godine na kojoj se izvodi učvršćenje konstrukcije.

Nakon što je građevina ukupne površine od 2 129 metara četvornih, očišćena od zuba vremena, učvršćivanje od temelja pa do krova, nužno je za rekonstrukciju prema projektu kojeg potpisuje zadarski biro Sirius.

Kada se tome dodaju i arheološki nalazi, unatoč činjenici da iz Strabaga vrijedno rade i nisu napustili gradilište ni u vrijeme zimskih praznika za građevinare, pitanje je hoće li se sustići rok od godinu dana. Naime,  nigdje u javnosti nije spomenut ugovoreni rok izvođenja radova, osim najave sa Sveučilišta iz studenog prošle godine kako će za godinu dana obnovljena zgrada postati dio sveučilišne infrastrukture.

Nema sumnje da je i svojom pozicijom, obnova stare školske zgrade najzahtjevniji projekt u Zadru. S oznakom EU, on je i financijski težak 34 milijuna kuna, a dvogodišnji rok za povlačenje novca iz programa ITU istječe 1. lipnja 2022. godine.

Na početnoj konferenciji u listopadu 2021. godine, rektorica Dijana Vican izrazila je nadu kako će se u novo zdanje stoljetne građevine, tri sveučilišna odjela preseliti u ljetnom semestru 2023. godine