Osim što je u četvrtak jedan građanin policiji predao 230 komada raznog streljiva, danas je drugi dragovoljno predao revolver i osam komada streljiva. Oružje i streljivo su na siguran način preuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

Savjesni građani su zadarskoj policiji u siječnju dragovoljno predali četiri komada vatrenog oružja (1 automatsku, 1 poluautomatsku pušku te dva pištolja) i 24 komada rasprskavajućeg oružja, od čega 17 ručnih bombi te 2 mine i 5 ostalih minsko-eksplozivnih sredstava, 3095 komada raznog streljiva i 0,7 kg eksploziva.

- Zahvaljujemo svim savjesnim građanima što su se pridružili akciji te dragovoljno predali suvišno oružje i druga eksplozivna sredstva pa tako svoj dom i okruženje učinili sigurnim. Pozivamo i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija predaju policiji. Molimo koji slučajno pronađu bilo kakvo eksplozivno sredstvo ili oružje da ga ne diraju, već odmah pozovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Nakon poziva na mjesto na kojem se opasno sredstvo nalazi doći će policijski službenici u civilu i na siguran način ga preuzeti, poručuju iz zadarske policije.

U okviru akcije „Manje oružja-manje tragedija" moguće je dragovoljno predati nelegalno oružje, streljivo i sva ostala minsko-eksplozivna sredstva bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija.