Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 3. veljače 2022., ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 40-godišnjak 1. veljače 2022. u jednom caffe baru u Biogradu na Moru, narušavao javni red i mir zbog čega je zatražena intervencija policijskih službenika.

 Osnovano se sumnja da je dolaskom policijskih službenika počeo ih omalovažavati i vrijeđati, kao i da je u jednom trenutku izvadio iz jakne nož i njime zamahivao prema policijskim službenicima istovremeno ih vrijeđajući pa su oni primijenili sredstva prisile prema osumnjičeniku.

Osnovano se sumnja i da je 2. veljače 2022. u bolnici u koju je doveden radi pregleda, prvo počeo vrijeđati policijske službenike, a potom im je, u cilju da kod njih izazove strah, ozbiljno zaprijetio da će ih usmrtiti.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a/08) što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor, priopćeno je iz Županijskog državnog odvjetništva.