Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire svoja bi vrata za prve korisnike trebao otvoriti u ožujku. Na nedavno raspisani natječaj za zaposlenike na 11 radnih mjesta javile su se stotine kandidata pa će se nakon pregledavanja svih zaprimljenih biti donesena odluka o prijemu te će centar započeti s radom.

Centar će na neodređeno radno vrijeme u prvom valu zaposliti socijalnog radnika, psihologa, logopeda, edukacijskog rehabilitatora, tajnika ustanove, voditelja računovodstva, administrativnog referenta, kućnog majstora, spremačicu, medicinsku sestru/tehničara i njegovatelja.

- Javili su se kandidati u svim kategorijama, a u nekima poput administrativnog referenta i tajnika ustanove jako puno njih, kaže ravnateljica ustanove Jelena Milin.

Prve usluge koje će u Centru biti dostupne su poludnevni i cjelodnevni boravak za osobe s intelektualnim poteškoćama. Takve osobe nakon završetka škole imaju najmanje aktivnosti pa je za ovim sadržajem najveća potreba. Kasnije slijede usluge rane intervencije za djecu s poteškoćama u razvoju i smještaja, za što će biti potrebno zaposliti puno više osoblja, posebice zdravstvenog.