U cilju povećanja kvalitete zdravstvene skrbi pacijenata Opće bolnice Zadar Erste banka je Odjelu za oftalmologiju i optometriju donirala 200 tisuća kuna u svrhu nabave oftalmološkog biomikroskopa. Biomikroskop će se koristiti za dijagnostiku bolesti prednjeg i stražnjeg segmenta oka te će omogućiti pružanje kvalitetnije zdravstvene usluge svim pacijentima, posebice oboljelima od senilne makularne degeneracije, dijabetičke retinopatije i glaukoma.

- Donacijom Erste banke povećat će se kvaliteta zdravstvene skrbi pacijenata Opće bolnice Zadar. Naime, o provedbi kvalitete oftalmološke dijagnostike uvelike ovisi postavljanje konačne dijagnoze, čime se značajno utječe i na veću uspješnost liječenja. Zahvaljujemo Erste banci koja nas je podržala u nabavci uređaja, rekao je ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina. 

Erste banka na zadarskom području nastoji poduprijeti projekte važne za lokalnu zajednicu. Stoga je pored navedene donacije, banka u zadnje tri godine Općoj bolnici Zadar ukupno za donacije različitih namjena donirala nešto više od 800 tisuća kuna.

- Erste banka je prepoznala potrebu Opće bolnice Zadar da unatoč ogromnim naporima i značajnom usmjeravanju ljudskih i materijalnih resursa u suzbijanju pandemije, osigura dostupnost cjelokupne zdravstvene zaštite našim sugrađanima. Stoga se nadamo da će nabavka ove medicinske opreme omogućiti Odjelu za oftalmologiju pružanje najviše razine medicinske usluge. Ujedno želimo zahvaliti cjelokupnom medicinskom i ne medicinskom osoblju Bolnice, na iznimnom zalaganju u borbi protiv pandemije, jer njihov trud zaslužuje svako poštovanje, kazao je Šime Kevrić, regionalni direktor Sektora gospodarstva Erste banke.