Tijekom jučerašnjeg dana policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu dvije su osobe dragovoljno predale streljivo i minsko-eksplozivna sredstva.

Jedan je građanin policiji predao sedam ručnih bombi te 470 komada raznog streljiva, dok je drugi policijskim službenicima predao 100 komada streljiva, rednik za streljivo  i kutiju za puškomitraljez.

Streljivo i minsko eksplozivna sredstva su na siguran način preuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu te pohranili po pravilima struke.

- I ovom se prilikom zahvaljujemo svim građanima, koji su prepoznali značaj akcije „Manje oružja-manje tragedija" i vratili oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva te time otklonili opasnost iz svoje okoline. Pozivamo sve druge građane da slijede njihov primjer te ih podsjećamo kako i dalje mogu bez vremenskog ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje i streljivo. Naglašavamo da se protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, dovoljno je da se obrate najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva, poručuju iz zadarske policije.