Mjesec i pol dana od donošenja odluke o odabiru izvođača, počinju radovi na uređenju dijela ulice Put Bokanjca i izgradnji lijevog skretača na raskrižju s Ulicom Jurja Križanića.

Posao je dobila tvrtka Ceste Zadarske županije čija je ponuda u iznosu od 1.3 milijuna kuna (bez PDV-a) ispala najpovoljnija među četiri ponude pristigle na javnom natječaju Grada Zadra. Radovi će trajati od sutra pa sve do 1. srpnja.

- U navedenom razdoblju promet će se odvijati naizmjenično jednim kolničkim trakom s pomoću prometnih svjetala (pokretnih semafora). Pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju znakove privremene regulacije prometa. Zahvaljujemo na razumijevanju, navodi se u obavijesti za vozače.

Podsjetimo, ovi su radovi planirani još u 2019. godini, no natječaj je poništen zbog manjka proračunskih sredstava. Nakon što je u prvoj fazi asfaltiran "bijeli put" koji vodi do groblja na Belafuži, ova druga faza radova odnosi se na sam spoj s ulicom Put Bokanjca koja će se proširiti zbog dodavanja lijevih skretača. Trenutno prometno rješenje nije dobro, zbog čega na tom raskrižju već dvije godine stoje čunjevi.