Povodom obilježavanja Svjetskog dana Močvarnih staništa u srijedu, 2. veljače iz Parka prirode Vransko jezero pozivaju svu zainteresiranu djecu na kreativnu radionicu, koja će se održati u Turističko informativnom centru u Biogradu na Moru, Trg hrvatskih velikana 20, u trajanju od 12:30 - 15 sati.

Radionicu izrade makete „Močvara u malom" namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Maketa će se izrađivat od prirodnih materijala prema uputama edukatora JUPP Vransko jezero koji će također osigurati sve potrebne materijale i pribor.

Zbog ograničenog broja sudionika, svi zainteresirani roditelji trebaju prijaviti djecu za sudjelovanje najkasnije do 1. veljače u 14 sati na e-mail adresu: [email protected] ili telefon 023/383-181.

Ovogodišnja tema Svjetskog dana močvarnih staništa naglašava važnost djelovanja i poduzimanja konkretnih koraka za očuvanje i održivo korištenje močvara radi zdravlja ljudi i planeta. Močvare su najugroženiji ekosustavi na Zemlji, nestaju tri puta brže od šuma. Važno je uložiti sve kapacitete - intelektualne, financijske i političke kako bi spasili postojeće i obnovili one koje smo već izgubili.