Nakon prodaje zgrade nesuđenog trgovačkog centra Dalme kod crkve na Boriku, uskoro će na bubnju završiti i preostale zadarske nekretnine splitske tvrtke Kerum u stečaju.

Sudski vještak predao je Trgovačkom sudu u Splitu procjembeni elaborat za stan i spremišta u tzv. "Kerumovoj zgradi" na adresi Trg kneza Višeslava 6C. Stan površine 114,39 m2 nalazi se na četvrtom katu, a sastoji se od ulaznog hodnika, dvije spavaće sobe, kupatila, WC-a, kuhinje s dnevnim boravkom i blagavaonicom, te dvije lođe. Stan je procijenjen na 1.713.026 kuna, odnosno blizu 2 tisuće eura po kvadratu.

Uz stan na prodaju idu i četiri mala spremišta u prizemlju, površine nešto veće od 1 m2, a čije su vrijednosti procijenjene na oko 20 tisuća kuna. Uz fotografije prostorija u stanu, sudski vještak objavio je i jednu fotografiju vrata od spremišta jer mu u trenutku očevida nije bio omogućen pristup.

Podsjetimo, zgradu Dalme preuzela je Mara Sapunar, sestra bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, a tko će preuzeti stan i skladišta, bit će poznato nakon provođenja dražbe koja bi se ubrzo trebala sazvati po cijeni dosta manjoj od 1,7 milijuna kuna.