Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom s riječkog područja, kojeg se sumnjiči za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnjiči ga se da je u srijedu oko 18:45 sati u Ulici Ante Starčevića, kod Autobusnog kolodvora u Zadru, ušao u napuštene poslovne prostorije trgovačkog društva, gdje je namjerno u jednoj od prostorija izazvao požar uslijed čega su izgorjele odložene stvari i razni otpad.

Kako doznajemo, riječ je o prostorijama nekadašnjeg željezničkog kolodvora, iza popularnog restorana brze hrane. Danas se te prostorije koriste kao skladišta.

- Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo, izvijestili su jutros iz PU zadarske.

Na mjestu događaja izvršen je očevid te je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Materijalna šteta iznosi oko 5 tisuća kuna.

Također, 48-godišnjak je uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadar. Dok je trajala akcija vatrogasaca, on se nalazio u neposrednoj blizini mjesta događaja kada su ga policajci prepoznali kao sumnjivca. U trenutku privođenja bio je pod utjecajem alkohola od gotovo 2 promila.