U zadarskoj policiji doznali smo pozadinu fotografije koja je snimljena jučer u podnevnim satima na Voštarnici.

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar, po raspisanoj potrazi pronašli su i uhitili mušku osobu, koju se sumnjiči za počinjenje imovinskih kaznenih djela. Nakon uhićenja, 21-godišnjaka su predali policijskim službenicima Policijske postaje Benkovac, koji su nad njim proveli kriminalističku istragu.

Postoji osnovana sumnja da je u kolovozu prošle godine u Polači provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjeg vlasnika odakle je otuđio razni zlatni nakit, vrijednosti preko 5 tisuća kuna. Nadalje ga se sumnjiči da je krajem travnja prošle godine u Tinju iz kuće 67-godišnjeg vlasnika otuđio novac i zlatni nakit, čime je oštetio vlasnika za iznos oko 18 tisuća kuna.

U odnosu na provedeno kriminalističko istraživanje početkom siječnja ove godine u svezi kaznenog djela Krađa u Donjim Biljanima, sumnjiči ga se da je zajedno s 34-godišnjakom otuđio razne dijelove s parkiranog vozila bez registarskih oznaka. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 21-godišnjaka je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija je postupala i prema 21-godišnjaku koji se s njim nalazio u društvu. Po nalogu PU osječko-baranjske zadarska policija provela je nad njim kriminalističku obradu, također zbog kaznenih djela imovinskog karaktera. Za obojicom privedenih, koji dolaze s osječko-baranjskog područja, već neko vrijeme intenzivno se tragalo.