Veliki drveni križ u prezbiteriju crkve Sv. Pavla u Novom naselju na Bokanjcu u Zadru blagoslovio je, u utorak ekonom Zadarske nadbiskupije i župnik petrčanske župe sv. Ivana i Pavla don Srećko Petrov za vrijeme svečanog misnog slavlja koje je predvodio na blagdan Obraćenja Sv. Pavla.

Don Srećko je donedavni bivši župnik bokanjačke župe, inicijator i naručitelj postavljanja toga križa s korpusom Krista. Križ je visok 5 m i širok 3 m. Izrađen je od drveta lipe u poznatoj stoljetnoj umjetničkoj radionici Ferdinand Stuflesser 1875. u Italiji.

Župnik Bokanjca don Roland Jelić zahvalio je don Srećku na trudu uloženom u nabavu i izradu toga križa i župljanima Novog naselja koji su tu ideju rado podržali te su sudjelovali svojim novčanim prilozima u kupnji križa. Župljani su velikodušni te žele sudjelovati i u kupnji postaja križnog puta i vitraja na prozorima te crkve. Stoga je župnik Jelić pohvalio toliku uzornu privrženost crkvi i zahvalio vjernicima Novog naselja za donacije.

Crkvu sv. Pavla u župi sv. Šimuna i Jude Tadeja na Bokanjcu u Zadru, izgrađenu u predjelu Novo naselje, 30. ožujka 2019. godine posvetio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Župu Bokanjac nastanjuje 3.000 vjernika, od toga ih u Novom naselju živi 1.500, među kojima su mnogi doseljeni iz raznih dijelova Hrvatske tu su povratnici iz dijaspore i mlade obitelji s djecom. Dvadeset godina vjernici Novog naselja, predjela koji se stambeno, infrastrukturno i poslovno zadnjih godina puno razvio i proširio, okupljali su se u montažnoj crkvi koja je bila dar Caritasa iz Venecije.