Zadarska županija oglasila je nabavu motornih vozila putem operativnog leasinga za potrebe Zadarske županije i pojedinačnih korisnika. Za potrebe Zadarske županije, Doma zdravlja, Županijske uprave za ceste i Agencije za razvoj Zadarske županije Zadra Nova nabavit će se 14 vozila ukupne vrijednosti 2,4 milijuna kuna bez PDV-a.

U prvoj skupini nabave vozila za potrebe Zadarske županije su četiri vozila niske klase, jedan SUV te po jedan automobil više srednje, srednje i niže srednje klase. Vrijednost ovih automobila procijenjena je na 1,45 milijuna kuna bez PDV-a. Najvrjedniji automobil je onaj više srednje klase, za kojega se traži da bude dizel crne metalik boje, snage najmanje 145 kW, s automatskim mjenjačem i međuosovinskim razmakom od najmanje 2,83 metra. Uz svu standardnu opremu treba imati i sustav potpore zadržavanja vozila u voznom traku.

Za potrebe triju ustanova nabavit će se dva automobila srednje klase te četiri automobila niske klase, procijenjene vrijednosti 918.000 kuna bez PDV-a.

Nakon odabira najpovoljnijeg ponuditelja Zadarska županija vozila će plaćati putem operativnog leasinga u trajanju od pet godina, nakon čega vozila vraća isporučitelju.