Članovi Domovinskog pokreta Ana Bubić i Angelo Žilić šokirali su se kada su na Facebooku vidjeli fotografiju odluke o njihovom izbacivanju iz stranke zbog rušenja njezinog ugleda i časti.

- Toliko smo poziva nakon toga dobili! Prvo su nas pitali što smo napravili, a kad smo im rekli da uopće ne znamo i kako odluka nije statutarna, onda su uslijedila druga pitanja. Što to rade? Kakav je to način? Time oni ruše ugled stranke. Voljeli bismo da nam glavni tajnik Danijel Spajić objasni što je mislio kad je donio takvu odluku. Riječ je o grubom kršenju Statuta i zlouporabi položaja i ovlasti. Umjesto da se bavi samim sobom i nepravilnosti u podružnici Virovitičko-podravske županije, koja se raspala kao kula od karata, našao se važan baviti se nama u Zadarskoj županiji, rekla je Ana Bubić, vijećnica Općine Poličnik.

Županijski vijećnik Angelo Žilić sluti što bi mogla biti pozadina te priče, no bez dokaza ne želi izlaziti u javnost s tim indicijama.

- Nećemo odustati do toga da svi oni koji su odgovorni za ovaj jedan sramotan i kukavički čin odgovaraju pred Sudom časti Domovinskog pokreta. Čuo sam s predsjednikom stranke Ivanom Penavom koji je iznenađen i pita se zbog čega je moralo doći do svega ovoga. Obećao je kako će se pobrinuti da se ova situacija riješi na najbolji način, istaknuo je Žilić na današnjoj konferenciji za medije.