Plivački klub Medveščak prošlog je vikenda organizirao 10. plivačko natjecanje MEDO na bazenu Mladost na kojem je u jakoj konkurenciji najboljih kadeta i mlađih kadeta iz 20-ak klubova dobre pokazatelje prije regionalnog i kadetskog prvenstva Hrvatske pokazala i ekipa PK Zadar.

Osim puno osobnih rezultata i novih normi za kadetsko državno prvenstvo osvojena su tri odličja: kadet Maksim Vrkić isplivao je zlato na 800m slobodno (9.33.72) s najvećim brojem bodova za PK Zadar (461) a bio je i 4. na 200m leđno. Ivano Kuman isplivao je kadetsku broncu na 200m prsno (2.40.26) i 4.mjesto na 400m slobodno, a kadetkinja Zrna Šijaković broncu na 100m delfin (1.19.71) i 7. mjesto na 200m leđno.

Do svoje prve norme za kadetsko prvenstvo Hrvatske u veljači došla je kadetkinja Matea Grbin nastupom na 100m prsno (1.27.34) čime je bila 10. u konkurenciji. Odličan nastup bilježi i štafeta plivača/ica na 8x50m slobodno gdje je ekipa Zadra zauzela 5. mjesto (sastav Maksim Vrkić, Ivano Kuman, Mia Šarić, Mia Zekanović, Filip Gajić, Zrna Šijaković, Andrea Uhoda i Filip Župan). U konkurenciji mlađih kadeta najuspješniji je bio Filip Župan koji je u svom godištu postavljao odlične plasmane; u svojim disciplinama zauzimao je prva mjesta.U najboljih 10 u Hrvatskoj u svojim disciplinama ulazili su i Mia Zekanović i Marta Vrdoljak.

Za PK Zadar su plivali i Luka Čikarela, Erika Sorić, Dina Viduka, Lori Sutlović, Maja Grgić i Mareta Mikulić a ekipu su pratili treneri Ivan Karavida i Željko Olujić.
Svi plivači su popravili svoje osobne rezultate što je jamstvo dobrog plivanja na predstojećem regionalnom natjecanju za kadete i mlađe kadete u Šibeniku idući vikend, nakon čega se najbolji kadeti Zadra nastavljaju pripremati za kadetsko prvenstvo Hrvatske u Zagrebu.