Upitan za komentar privođenja dvojice građana zbog komentara o premijeru Andreju Plenkoviću na društvenim mrežama, predsjednik Zoran Milanović ocijenio je kako to nije dobro.

- Netko se očito blentav htio dopasti, to nije prvi put. Ne mogu ulaziti u to, ali reći ću vam što bi bilo primjereno. Što sam ja napravio kad su ljude digli nakon onog divljanja u Kninu 2013. godine? Nađite moje izjave kao premijera čiji ministar Ranko Ostojić je bio i moj prijatelj. Moja poruka je bila: "Nemojte to raditi!". To je maksimum kojeg sam mogao učiniti, nisam mogao to narediti. Ni ne znajući tko su te osobe, moja javna poruka je bila ostavite ih na miru, nek se deru, nek prijete. Ovdje je nekakav tip rekao da Plenkovića treba dočekati s trulim jajima. Bi li policija bila više blagonaklonjena da je rekao svježa jaja? Tko je kad u Hrvatskoj nekog napao jajima?, istaknuo je Milanović.

Predsjednik smatra kako bi i premijer, koji dosad nije komentirao slučaj iz Zadra, trebao učiniti isto.

- Očekujem od neprosvijećenog apsolutista da pokaže milost vladara, što on misli da je, te da kaže da je to bez veze i da ostave čovjeka na miru pa će to sigurno imati nekakvog utjecaja na policiju. Navodno je to neki službenik prijavio. Navodno je to praksa da se svakoga tko izađe iz kodeksa lijepog ponašanja i bečke etike privede na murju i malo istraumatizira. To nije dobro, poruka je predsjednika države.