Nakon sastanka vodstva stranke u Zagrebu, predsjednik Vlade Andrej Plenković konačno se oglasio o privođenjima dvojice Zadrana zbog komentara na Facebooku.

- Naravno da nisam imao nikakve veze s tim, što je već komunicirao ministar Davor Božinović. Ja ih pozivam da dođu na kavu u Banske dvore pa da me malo upoznaju. Nakon razgovora i argumenata, ako će i tada misliti ovo što misle, ja ću to poštovati. Kao demokrat otvoren sam za kritike i napade. Od mora uvreda nikad mi nije palo na pamet da tražim sudsku zadovoljštinu protiv nekoga, rekao je Plenković.

Ponovio je izjave ministra Božinovića prema kojima je bila riječ o postupanju policije, a ne o uhićenju iako se u samom sadržaju optužnog prijedloga navodi kako su 72-godišnjak i 49-godišnjak uhićeni te kako je o tome sastavljeno izvješće o uhićenju.

Od strane predsjednika Zorana Milanovića, Plenković je ranije ovog danas pozvan da javno kaže da se te ljude ostavi na miru.

- Niti postoji takva politička instrukcija niti bi to u demokratskom društvu bilo normalno. Ne postoje politički nalozi da policija postupa ovako ili onako, odgovorio je Plenković koji je u svom istupu istaknuo i kako Milanović već dvije godine s uvredama zagađuje komunikacijski prostor. 

Upitan je treba li se ljude privoditi zbog uvreda.

- Mislim da ne. Ono što je jako važno, a vidim da se javila čak i pravobraniteljica koja otvara neki slučaj... Mislim da je normalno da se prije svega s policijom ispita o čemu se radi. Koji su razlozi? Ja možda ne znam sve što oni znaju. Kad se ispita sve, onda neka javnosti sama procijeni, rekao je premijer.