Posljednji put kad smo problematizirali izmještanje trafostanice kako bi se dovršila Ulica Nikole Šubića Zrinskog, a bilo je to u lipnju prošle godine, direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić iznio je informaciju koja se pokazala neistinitom. Škorić za to nije kriv, nego onaj tko ga je krivo informirao.

Direktor Hrvatskih cesta na Bilom brigu je izjavio kako se čekaju izmjene i dopune građevinske dozvole da bi se trafostanica mogla maknuti s nogostupa. Tu je informaciju, kao i mi na učestali novinarski upit, dobio iz zadarske ispostave, odnosno podružnice.

Ispalo je kako nadležne službe Grada Zadra blokiraju završetak projekta. A njima još uvijek, ni do danas nije podnesen zahtjev za izmjenom građevinske dozvole. Iz Hrvatskih cesta, na ponovljeni novinarski upit dočekao nas je najnoviji odgovor.

„Još uvijek nisu izvršeni radovi na izmještanju trafostanice. Kolega koji je vodio projekt otišao je u mirovinu, te iza sebe ostavio nezavršen postupak. Kolege iz Ispostave, po saznanju, su odmah pristupile žurnom prikupljanju nedostajuće dokumentacije kako bi istu predale u skladu sa zakonskim aktima i procedurama. Isto su izvršili. O planiranim radovima na trafostanici ćemo Vas pravovremeno obavijestiti", najavili su iz zadarske ispostave.

Time su potvrdili da je taj postupak još uvijek fantomski. Nogostup je na tom dijelu Ulice Nikole Šubića Zrinskog ukinut prometnim znakom. Sigurnost pješaka je ugrožena, prometna policija ne reagira.

Zbog tog istog nogostupa, nezakonite širine u projektu rekonstrukcije ulice uz zadarsku bolnicu, dizale su se bure i prašina jednako kao i zbog uklanjanja rotora na Ravnicama.

Dvije i pol godine nakon što je u promet puštena Ulica Nikole Šubića Zrinskog, Hrvatske ceste nisu podnijele zahtjev za tehničkim pregledom, što nam je potvrđeno u istom odgovoru: "zahtjev za tehnički pregled i uporabnu dozvolu u ovom trenutku nije podnesen".

A kad će? Ne zna se.