Povodom medijskog prezentiranja projekta transformacije uvale Jazine u nautičku marinu, oglasio se šef Gradske organizacije SDP-a Daniel Radeta navodeći kako prvo veće zaduženje u koje Grad Zadar mora ući nisu projekti s palmama, ogledalima i staklenim mostovima i podovima, već aglomeracija.

U cijelosti prenosimo njegovo priopćenje:

Projekt aglomeracije je očito u ozbiljnim problemima kada se iz naftalina vade ovi megalomanski projekti poput Vrata Grada, Jazina, Bregdetti...

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća pročelnik Darko Kasap je i sam potvrdio kako će projekt aglomeracije koštati puno više od planiranog pa je tako projekt već danas premašio 100% od prvobitno planiranog iznosa i koštat će više od 1 mlrd. kuna, a tek smo na samom početku.

Ovdje moramo uzeti u obzir kako sve ono što nije planirano dolazi na naplatu građanima i nije prihvatljiv trošak ovom projektu, a radi se o iznosu koji premašuje iznos godišnjeg proračuna Grada Zadra!

Prvo veće zaduženje u koje Grad Zadar mora ući nisu projekti s palmama, ogledalima i staklenim mostovima i podovima već aglomeracija, to jest kanalizacija, a dug će vraćati generacije samo zato što se odgađalo nešto što se nije smjelo odgađati.

Problemi s izabranim izvođačima koji kasne s radovima više nisu tajna, a povodom nekih natpisa u medijima oglasio se jedino Grgo Peronja kojem nos ne daje uputu o problemima tik do kolektora, a kamoli projekta koji se vodi na području čitavog grada.

Isto kao što mu pored zdravog nosa ne smrdi kolektor u dvorištu poduzeća u kojem je direktor, tako Grgi "ne smrdi" ni projekt aglomeracije u kojem bageri danima stoje parkirani.

Koliko katastrofalne posljedice po pitanju ovog projekta za financije Grada Zadra mogu biti, znaju eventualno pročelnik i gradonačelnik od kojih ovih dana nismo čuli ni rečenice.

Najlakši način prikriti ovu tragediju u činovima je pričati o Monte Carlu i ostalim čudesima u 3D prezentacijama.