Nakon što je desetak dražbi prijašnjih godina prošlo bez interesa, u veljači ove godine održat će se nova usmena javna licitacija za tvornički krug Adrije u stečaju.

Tvornički krug u Gaženici s pripadajućim objektima, ukupne površine 48.352 m2, do sada se prodavao za 6 milijuna eura, a prošle godine i za 5,5 milijuna eura. Sada je cijena spuštena na svega 3.824.510 eura, odnosno manje od 80 eura po metru četvornom.

Dražba po toj cijeni trebala se održati još u rujnu prošle godine, no bilo je to turbulentno razdoblje za ovaj postupak. Podsjetimo, protiv bivšeg stečajnog upravitelja podignuta je optužnica kojom mu su stavlja na teret da je poduzetniku iz Pakoštana, uz neznatnu naknadu od 10.000 kuna, predao u posjed dio poslovnog kruga Adrije prilikom čega je vjerovnicima i trgovačkom sudu lažno prikazao da se radi o devastiranim nekretninama bez električne energije.

Automatskom dodjelom za novog stečajnog upravitelja dužnika imenovan je Dražen Vidman iz Ivanca, a ročište za prodaju nekretnine sazvano je za 24. veljače s početkom u 11 sati u zgradi Trgovačkog suda u Zadru, Stalne službe u Šibeniku. Uz tvornički krug u Gaženici, prodaje se i razrušena pršutana u Drnišu, ukupne površine 8.424 m2, a čija je vrijednost procijenjena na 120.099,81 eura.