U narednim danima oformit će se radna skupina koja će biti zadužena za izmjene Poslovnika o radu Gradskog vijeća koje je inicirao predsjednik GV-a Marko Vučetić.

Odlučeno je to na inicijalnom sastanku kojeg su ovog tjedna održali predstavnici klubova vijećnika. Podsjetimo, Vučetić je iznio svoje ideje o tome kako sjednice učiniti zanimljivijim i efikasnijim u odnosu na duge i besmislene govore. Predložio je smanjenje broja pitanja na Aktualnom satu na način da se broj vijećnika podijeli s tri, čime bi se dobio broj pitanja po svakom od klubova. No time bi pojedini klubovi spali na tek jedno pitanje, što je kao nedostatak tog prijedloga istaknuto i na samom sastanku. Jedna od ideja koja se mogla čuti na sastanku je odvajanje Aktualnog sata na način da se ta rasprava održi koji dan prije same sjednice. Svakako, jedan od načina kojima bi se skratilo maratonsko trajanje sjednica je njihovo češće održavanje s manjim brojem točaka. Kao maksimum spominje se brojka od njih 15.Radna skupina analizirat će sve te prijedloge, među kojima je i onaj prema kojem bi zadnju riječ u raspravi imali vijećnici, a ne gradonačelnik.

Vučetić je predložio i da se izlaganja izvjestitelja smanje s 15 na 10 minuta, da stanke traju najviše 10 minuta, da se amandmani dostavljaju ranije umjesto da se pišu i podnose na samoj sjednici. Na inicijalnom sastanku raspravljalo se i o tome koliko bi ih ranije trebali pripremiti, s obzirom da se materijali vijećnicima dostavljaju 8 dana prije sjednice.

Sljedeća sjednica Gradskog vijeća održat će se u veljači.