Općinski sud u Zadru je zbog kaznenog djela krađe u pokušaju donio osuđujuću presudu protiv 50-godišnjaka i 24-godišnjaka s prebivalištem u Budimcima. 

- Okrivljenici su se u ožujku 2015. godine  s ciljem da se okoriste, dovezli teretnim vozilom marke Peugeot do prostora bivše vojarne Šepurine koja je u vlasništvu Republike Hrvatske, da bi u trenutku kada su pomoću brenera počeli piliti dio metalne konstrukcije na devastiranom skladištu, a sve kako bi metalnu konstrukciju uzeli i zadržali za sebe, bili zatečeni od policijskih službenika, stoji u presudi objavljenoj na e-oglasnoj ploči.

U svojoj obrani prvookrivljenik je rekao kako mu je vojarna izgledala kao da nema vlasnika, kao i da je vidio druge koji su tamo dolazili i uzimali željezo. Drugookrivljenik je dodao kako su htjeli uzeti željezo koje je već bilo otpilano jer su bili bez novaca, što na kraju nisu uspjeli učiniti jer su ih policajci uhitili. Obojica su rekla da se ne smatraju krivima za počinjeno kazneno djelo.

Saslušan je pred ovim sudom Krešimir Došen, inače policijski službenik u Postaji aerodromske policije Zemunik naveo je kako su tog dana on i kolegica zajedno radili u smjeni. Najprije su osiguravali polijetanje helikoptera na pisti unutar nekadašnje vojarne Šepurina, a nakon toga su krenuli službenim vozilom u obilazak vojne baze. Tada je primijetio dva muškarca, jedan od njih se nalazio u blizini hangara i stajao je na kutijama koje su bile poslagane uz zid hangara, a u ruci je držao aparat za autogeno varenje i s njim je pilio željeznu konstrukciju hangara duljine oko tri metra. Tu se nalazio i drugi muškarac koji je stajao na zemlji. Kada im se približio, muškarac što je pilao počeo je bježati, a ovaj drugi se samo ukipio. Potrčao je za muškarcem koji je stao kad je vidio da neće uspjeti pobjeći. Dvojac je, inače u prethodnom dogovoru s trećim muškarcem, zadržan na mjestu događaja do dolaska policijskih službenika Prve policijske postaje Zadar. 

Analizom svih provedenih dokaza sud je utvrdio kako su isti doista počinili kazneno djelo krađe u pokušaju te obojici izrekao uvjetnu osudu tako da se kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci neće izvršiti ako okrivljenici u roku kušnje od jedne godine ne počine novo kazneno djelo.

- Ova je kazna primjerena obliku krivnje i pogibeljnosti kaznenog djela kao i nastalim posljedicama, a ista će po mišljenju suda utjecati na okrivljenike kao i na sve druge građane da ne čine kaznena djela, navela je u obrazloženju presude sutkinja Teodora Projić - Škvorlj.