Desetak studenata okupilo se sinoć na prostoru Novog kampusa kako kako bi upalili lampione kraj ostataka pozornice koja je srušena u režiji Uprave Sveučilišta u Zadru.

Radovi su, podsjetimo, provedeni bez najave i to tijekom praznika. Studenti smatraju da je takav "tajming" odabran kako bi se smanjila vjerojatnost njihove uzbune zbog ovog čina Sveučilišta. Podsjetimo, postupak rušenja pozornice koju su prije nekoliko godina uredili sami studenti, iz Uprave su opravdali nekontroliranim okupljanjima mladih i učestalim narušavanjima javnog reda i mira, iako za to nemaju pokriće u evidenciji Policijske uprave zadarske.

Studenti ističu kako je, s obzirom na to da je Zadar kao studentski grad oskudan studentskim večernjim programom, pozornica bila jedno od malobrojnih lokacija gdje su mogli pronaći ljude sličnih interesa. Smatraju kako se ta konstrukcija mogla iskoristiti za manifestacije i događaje studenata. Do danas nismo dobili informaciju o troškovima radova koji su se mogli iskoristiti u tu svrhu.

"Mogu maknit` beton, al` ne i ljude...", poruka je inicijatora sinoćnjeg oproštaja od kultnog okupljališta koje je dobilo i svoju osmrtnicu.