Košarkaši Zadra ostvarili su važnu pobjedu u 17. kolu ABA lige protiv Krke rezultatom 78:71. Petom pobjedom u sezoni Zadar se odvojio od tradicionalnog konkurenta za ostanak, koji je pritom redovito pobjeđivao na Višnjiku prošlih godina, ali i pobjegao posljednjem Splitu na čak tri pobjede prednosti. Još vrlo malo potrebno je da se ostvari postavljeni cilj ostanka u ligi.

Zadrov plan bio je vidljiv već u prvoj obrambenoj akciji - visoki presing Mavre i Drežnjakna Stipčeviću, koji je detektiran kao daleko najveća opasnost i igra praktički 4 na 4. U napadu Thompson u igri jedan na jedan (neuspješno u početku) i povratno na tricu Jordanu (uspješno u prvom napadu).Krka je nakratko povela 3:7, ali se Zadar izvukao, trice su pogodili i Carter i Thompson. Ali i Slovenci svog Amera imaju, Thomas je ubacio čak 12 poena u prvih 10 minuta i Slovence doveo do 7 poena prednosti.

Krka je došla u priliku da ona brani stečenu prednost i uspjela u tome cijelu drugu četvrtinu. Iako Anzulović dobro poznaje svoju momčad nije našao način na koji bez individualnih akcija Cartera i Thomspona doći do poena. Jordano je nakon prve pogođene trice promašio četiri sljedeće, Junaković je u prvom poluvremenu imao šut 1-7 (14 posto!), Vukovića nije bilo u postavi, Marčinković je odigrao 8 minuta bez učinka... Uz sve navedeno rezultat 33:37 bio je izvrstan za Zadar.

Onaj tko je gledao utakmicu zna zašto je svaki dolar utrošen na Justina Cartera najbolja investicija koja se mogla napraviti. Ne samo zbog asistencija i koševa, nego učinkovitosti u najtežim trenucima i estetskom dojmu onoga što radi. On i Thomspon preokrenuli su rezultat na početku drugog poluvremena i uspostavili ravnotežu kojoj se nije trebalo juriti za gostima. Nažalost, bez doprinosa onih koji bi ih morali slijediti, Marčinkovića, Bursaća, Jordana, a mladi ionako nemaju priliku pokazati što znaju. Čim se prvi priključio, u ovom slučaju Drežnjak, Zadar je napravio seriju 8:0 i prvi put osjetnije poveo krajem treće četvrtine (62:55).

Kada je Zadar poveo 67:57 mogli smo, poučeni ovogodišnjim iskustvima, očekivati padnu igri. I dogodio se, itekakav, pet i pol minuta bez poena, serija Krke 11:0 i tek kad su Slovenci poveli ukazao se Drežnjak, pogodio dva puta zaredom i trasirao put zadarskoj pobjedi.

Najbolji strijelac Zadra bio je Thompson s 22 poena, ali nemjerljiv je doprinos Drežnjaka, koji je u svojih 18 ugradio i one najvažnije u utakmici.