Slažu se kockice u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije nakon smjene ravnatelja Ivice Erlića za kojim su preko vikenda otišli i njegov zamjenik Mladen Oluić te glavni tehničar Antun Čačić. Time su ostavili dosta posla novoj vršiteljici dužnosti ravnateljice Ivani Šimić.

- Slažemo našu sliku svega što se dogodilo. Već prvi dan posložili smo medicinski dio i tu nije bilo nikakvih problema. Bitno je naglasiti kako zdravstveni sustav Zavoda nije u kolapsu, već upravo suprotno, on funkcionira kao da se ništa nije dogodilo. Kadrovske promjene nisu utjecale niti će utjecati na naše pacijente, zbog kojih smo prvenstveno tu. Imamo punu podršku našeg medicinskog osoblja na području cijele županije, rekla nam je dojučerašnja voditeljica odjela financijsko računovodstvenih poslova u prvim danima preuzimanja nove dužnosti.

Dok ona kao v.d. nema pravo na imenovanje svog zamjenika, zamjena za Čačića je pronađena no s obzirom na to da je privremena, Šimić nas je zamolila da s njezinim imenom ne izlazimo u javnost.

- Glavna sestra je imenovana i već je preuzela koordinaciju nad službom hitne pomoći, međutim, budući da sam vršitelj dužnosti ravnatelja, radi se o privremenom zaduženju. Gospodin Oluić i Čačić su iskazali volju da svojim iskustvom i stručnošću osiguraju kadrovske promjene bez posljedica za organizaciju posla, istaknula je Šimić.

Upravno vijeće i dalje ustraje na očitovanju Oluića i Čačića na Erlićeve izjave prema kojima se upravo u dogovoru s njima samostalno uputio na hitni prijem, a čime je opravdao vožnju za vrijeme izrečene mjere kućne izolacije, koju je javnosti otkrio predsjednik Županijske organizacije SDP-a Jure Zubčić.

- S naše stručne strane želimo pomoći u rasvjetljavanju cijele situacije, odnosno razjasniti tko je koga zvao i tko je kome dao savjet, rekao nam je predsjednik UV-a Šime Rušin.

Čačić i Oluić, koji su svoje ostavke podnijeli javno putem priopćenja za medije, na naš upit nisu naveli razloge za taj čin. Bivšeg glavnog tehničara pitali smo zbog čega nije odstupio i s mjesta člana Upravnog vijeća, za koje prima 600 kuna mjesečne naknade, no odgovor je također izostao. Obojica će biti premještena na druga radna mjesta u Zavodu, baš kao i smijenjeni ravnatelj Ivica Erlić kojem je posao unatoč aferi osiguran ugovorom o radu. U slučaju da je podnio ostavku, na što ga se pozivalo nakon izbijanja skandala, ne bi mu bilo garantirano mjesto u Zavodu.

- Svi imenovani radnici imaju ugovore na stalni radni odnos, te će se s njima u razumnom roku obaviti razgovor temeljem kojeg će se rasporediti na radna mjesta sukladno stručnoj spremi i radnom iskustvu, potvrdila nam je Šimić.

V.d. ravnateljica ističe kako joj trenutno najvažnija funkcionalnost Ustanove pa još ne razmišlja o prijavi na natječaj za ravnateljsko mjesto kojeg će Upravno vijeće raspisati kroz sljedeća tri tjedna.