Prema najavi Slobodana Miolovića, 18. Memorijalna atletska utrka Maslenica - Novigrad, koja će se održati  22. siječnja 2022, imat će čak šest pokrovitelja.

"Pod pokroviteljstvom predsjednika republike Hrvatske Zorana Milanovića, zadarskog župana Božidara Longina, načelnika općina Jasenice Stipe Vulić, Posedarja Ivice Klanca, Starigrada Krsta Ramića i Novigrada Jose Klapana. Utrka se održava povodom  obilježavanja 29. godišnjice vojno redarstvene akcije Maslenica .

U subotu će se trćati od Maslenice preko Posedarja, Podgradine, Paljuva do Novigrada pod nazivom "DA SE NE ZABORAVI" u dužini od 21.1 km. Ovogodišnja atletska utrka boduje se za 1. Hrvatsku atletsku cestovnu ligu i s njom će početi atletska sezona 2022.

Za utrku je prijavljeno 120 atletičara iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine: Pule, Poreča, Lošinja Zadra, Zagreba, Splita, Šibenika,Solina, Dubrovnika,Gospića, Čakovca, Metkovića, Tomislavgrada, Gruda i Bihaća .

Prije samog početka utrke uz epidemiološke mjere na spomen križu na Masleničkom mostu organizatori utrke Hrvatski atletski klub Sveti Ante, Klub atletskih veterana Zadar i udruga branitelja MUP-ZNG 1990-1991 sa svim sudionicima zapalit će svijeće i odati počast svim poginulim u Domovinskom ratu a posebno poginulim u akciji Maslenica.

Predsjednik udruge dragovoljaca MUP-ZNG 90-91 Tomislav Božić  posebno pozdravlja Anđelka Kecmana iz Pule koji svake godine trči za svog pok. oca koji je stradao u akciji Maslenica.

- Radostan sam da je ova trka postala i dio kalendara događanja Hrvatskog atletskog saveza za 2022 godinu i prva je službena ovogodišnja utrka na čemu se zahvaljujemo Hrvatskom atletskom savezu predsjedniku Ivanu Veštiću i upravnom odboru Saveza,  izjavio je Antonio Mijolović ispred organizacijskog odbora trke.