S obnovom kavane Branimir započelo se 10. siječnja, a završetak radova planiran je sredinom ožujka. Projekt adaptacije te dizajn interijera potpisuje tvrtka Pecotić arhitekti iz Zagreba, informacija je koju smo dobili iz Turisthotela koji je vlasnik polovice tog objekta na Branimirovoj obali.

Iako kavana Branimir simbolizira taj prostor s druge strane zadarskog mosta, otvoren 1970. godine.  Više od stoljeća od kada se na tom mjestu počelo razvijati ugostiteljstvo u Zadru, ovo će biti veliko temeljito preuređenje.

Voditelj službe za marketing Frane Skoblar potrudio se doći i do povijesnog podatka o tom da je tu zgradu krajem 60-ih godina prošlog stoljeća projektirao Josip Budak, arhitekt koji je imao važnu ulogu u urbaniziranju Zadra u poslijeratnoj obnovi.

U ovoj koja se odvija kavana Branimir, koja je godinama mjesto susreta generacija Zadrana, doživjet će svoju modernizaciju što je bilo i vrijeme s obzirom na atraktivnost lokacije uz more, s pogledom na Grad i luku. To ne znači da Turisthotel  i do sada nije ulagao u uređenje tog prostora.

Osim modernizacije i temeljite obnove prvenstveno interijera i terase, Zadrane početkom proljeća očekuje novi, oku ugodan te za boravak udoban prostor s unaprijeđenom ugostiteljskom ponudom. Selekciju pića i toplih napitaka, nadopuniti će i ponuda slastica u produkciji Turisthotelove slastičarske ekipe, najavio je voditelj marketinga Turisthotela u čiji će se najpoznatiji najdugovječniji ugostitelji objekt, gosti vratiti nekako s proljeća.

Svakako prije negoli se ostvari drugi Turisthotelov projekt na kojem su također angažirali arhitekta Miloša Pecotića. On je s dipl.ing.arh. Bojanom Pepeonik autor idejnog rješenja preuređenja zgrade tzv. menza u SC Višnjik, koja datira iz 1963. godine, u moderni ugostiteljski objekt.