Društvo arhitekata Zadra poziva vas na novo predavanje iz ciklusa "Javne tribine - Nove arhitektonske prakse" koje će se održati u četvrtak, 27. siječnja s početkom u 19 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa. Ovog puta predavač je Pero Vuković koji će govoriti o praksi ARHIV arhitektura i urbanizam.

ARHIV arhitektura i urbanizam službeno je osnovan 2014. u Zagrebu. Danas broji 20+ stalno zaposlenih uz povremene suradnike. Bavi se arhitekturom i urbanizmom svih mjerila, od dizajna sitnih uporabnih predmeta do masterplanova veličine manjih gradova. Od osnutka do danas, na arhitektonskim natječajima, ured je imao nekoliko nagrađenih radova, i više realiziranih brownfield i greenfield projekata.

Pero Vuković rođen je 1989. godine u Zagrebu. Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 2014 godine. Za vrijeme studija dobitnik je Rektorove nagrade za projekt osnovne škole u Zagrebu pod mentorstvom Tončija Žarnića te je član tima hrvatskog nastupa na venecijanskom bijenalu arhitekture 2010. izbornika Lea Modrčina. Od 2010. do 2012. radi kao praktikant, pa kasnije arhitekt u uredu OMA. Od 2014. vodi vlastitu praksu ARHIV. Od 2019. do 2020. predavač je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

Prije samog početka predavanja tvrtka Conty Plus predstavit će novosti iz svog proizvodnog programa. Voditelj ovog projekta je Krešimir Damjanović.

Ciklus predavanja Nove arhitektonske prakse uvršten je u program stalnog stručnog usavršavanja HKA i boduje se s četiri boda po predavanju.

Svi posjetitelji i predavači moraju imati Covid potvrdu, negativan PCR ili BAT test, potvrda o preboljenju ili cijepljenu od liječnika, a obavezno je nošenje maski bez obzira na potvrde.