Što biste vi napravili da ste bili u prilici implementirati 12 milijuna kuna vrijedne projekte na dobrobit svih stanovnika Zadra, retorički je pitao gradski vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša na današnjoj konferenciji za medije, kojom je htio dati odgovor na pitanje zašto je podržao proračun te zašto to ne znači i koaliciju s HDZ-om.

- Prije svega to je „rent to own" zgrada, koja bi se sagradila bliže centru i u kojoj bi mlade obitelji dobile priliku iznajmiti stan po povoljnim uvjetima, a nakon 10 godina mogli bi ga otkupiti, pri čemu bi se najamnine priznale u cijenu. Mi smo uz podršku SDP-a i nezavisne liste Enija Meštrovića u proračun progurali 12 amandmana vrijednih 12 milijuna kuna, što nigdje drugdje nije uspjelo bez ponovljenih izbora. Tvrdnje kako se radi o prodaji i izdaji biračkog tijela su apsurdne, jer smo mi svjesni situacije i i dalje smo najveći problem HDZ-a, rekao je Rubeša.

Roko Tadin istaknuo je kako je amandmanima gradski socijalni program povećan za 50 posto. Dugotrajno nezaposleni (preko 2 godine) dobit će novčani bon, osigurat će se stambeni kontejner za žene beskućnice, 1.000 kuna za djecu udomiteljskim obiteljima pred školsku godinu, mogućnost obrazovanja štićenika Doma za odgoj u Pučkom otvorenom učilištu Zadar... Povećava se i broj stipendija, ali kako je aktualni već bio raspisan, on će vrijediti u sljedećoj školskoj godini.

Marjana Botić pozvala je gradonačelnika da već sada počne suradnja oko proračuna za 2023., a jedna od stvari koje će se tražiti je besplatan obrok u školama za sve učenike. Inicijalna sredstva za početak projekta i infrastrukturu su čak 50 milijuna kuna, pa je potrebno napraviti projekciju kako doći do tog iznosa.