Nakon što je u petak odlukom Upravnog vijeća s mjesta ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije smijenjen Ivica Erlić, a član Upravnog vijeća Antun Čačić odmah nakon toga dao ostavku, oglasio se i zamjenik ravnatelja dr. Mladen Oluić. 

- Današnjim danom podnosim ostavku na mjesto zamjenika ravnatelja ZZHM Zadarske županije, na mjesto Predsjednika Stručnog vijeća ZZHM Zadarske županije te na mjesto Predsjednika Etičkog povjerenstva ZZHM Zadarske županije, naveo je u kratkom priopćenju za javnost.

Od Oluića je, kao i od Čačića, predsjednik Upravnog vijeća Šime Rušin zatražio da se u roku od 15 dana očituju na Erlićeve izjave prema kojima se upravo u dogovoru s njima samostalno uputio na hitni prijem, a čime je opravdao izlazak iz kućne karantene. Za smjenu Erlića, koji je zaustavljen za volanom dok mu je trajala zaštitna mjera izolacije zbog zaraze koronavirusom, glasalo je četvero od petero članova Upravnog vijeća.

Nakon smjene Erlića, za vršiteljicu dužnosti ravnateljice s istim omjerom glasova postavljena je Ivana Šimić, dosadašnja voditeljica službe za financije s čijim je radom Upravno vijeće zadovoljno.