Povodom objave rezultata Popisa stanovništva 2021., koji je pokazao kako je Zadar u 10 godina izgubio pet, a županija 10 tisuća stanovnika, oglasio se SDP-ov gradski vijećnik Daniel Radeta.

- O brojkama koje je potvrdio i najnoviji popis stanovništva govorio sam još 2017. godine kao predsjednik Foruma mladih, a tadašnji gradonačelnik Božidar Kalmeta uvjeravao nas je kako se služimo neistinama i kako su podaci o iseljavanju netočni. Danas vidimo kako su sve te floskule i pamfleti o razvoju, enormnim ulaganjima bile samo predstava za javnost, a kako su brojke o iseljavanju ipak stvarne, neumoljive i egzaktne. Istina i pravda možda dolaze sporo, ali zato kad pokuca na vrata kida kao mač, napisao je Radeta priloživši tekst njegova priopćenja od prije četiri godine.

Tada je napisao da je nakon održane konferencije za medije o problemima mladih i iseljavanju u gradu Zadru, gradonačelnik Božidar Kalmeta izjavio je kako su podaci o iseljavanju netočni, iako su lako dostupni na stranicama Državnog zavoda za statistiku. 

- Ovo je dokaz kako trenutnu vlast u Zadru nije uopće briga za sve one koji su se zbog navedenih problema morali iseliti, a ovakvi medijski istupi gradonačelnik su bacanje prašine u oči svim onim roditeljima kojima će internet veza biti godinama jedini način komunikacije s vlastitom djecom, ustvrdio je SDP-ov vijećnik i predsjednik kluba vijećnika SDP Zadar.