HNK Zadar je u suradnji s firmom "Pura Vida" putem prve humanitarne klupske kućice na zadarskom Adventu, koja je nosila ime projekta "Zadarska dica", uspio prikupiti ukupno 61.088,88 kuna.

Sva zarada od prodaje hrane i pića u cijelosti se skupljala za mladu Petru Adžić koja je u lipnju doživjela oblik moždanog udara i nakon prvih prognoza koje su govorile da joj prijeti potpuna oduzetost i odsutstvo govora, počela se i samostalno hraniti, pričati i hodati uz hodalicu! Petra je postala kandidat za robotsku neurorehabilitaciju koja joj treba pomoći da se vrati svom uobičajenom životu.

Zahvalu su uputili prijateljima: Marko Popović, KK Diadora, Ričard i Dragan, KK Zadar, Igor Jelenić Toto, Udruga Plesaonica, Udruga Cukrići, Crveni križ, Mario Marić, te vrijednim volonterima koji su uskakali kad je god bilo potrebno: Ante Erlić, Ante Vrsaljko, Antonio Rakvin, Toni Čubrić, Ante Mitrović, Tino Šundov, Kristijan Kokić, Ivan Dominis, Ana Jović, Anđel Proroković, Lovre Karamarko, Ive Lukić, Mia Pinčić i Michel Rožman. Ispred kluba rukave su zasukali igrači i treneri: Jakov Pinčić, Josip Iveljić, Frane Potočnjak i Marin Pedić, a posebna zahvala ide zaštitnim licima kućice, Ivanu Dujiću i Marku Nekiću.

- Istaknuli bismo vlasnike i djelatnike Agencija za promet nekretnina Zadarske županije koji su na inicijativu Kristijane Požarine Rakić i podršku predsjednika udruženja Nikice Begonje, kao i brojnih kolega, prepoznali akciju i organizirali svoj božićni domjenak kod nas te povrh svega ovoga donirali dodatnih 12 tisuća kuna, a brojni drugi su zatražili podatke za direktnu uplatu što nas iznimno veseli, poručili su iz kluba.

Javnosti se obratio i Petrin brat Frane Adžić čija je emotivna objava na facebook stranici i pokrenula ovu lavinu reakcija.

- Petra je 3. siječnja krenula s prvim ciklusom terapija koji traje do 31. ožujka. Cijena jednog ciklusa je 127 tisuća kuna bez troškova logopeda i specijalističkih pregleda. Nakon toga planira se pauza od mjesec dana i nastavak vježbi u toj Poliklinici. Petra je dobro, vesela i pozitivna, a u periodu od 1. rujna do danas dobila je 17 kilograma, riješila se nazogastrične sonde i pelena te se hrani samostalno (uz pomoć pri rezanju hrane). Pet sati dnevno provodi na vježbama i u sljedećim tjednima se planira povećanje satnice i intenziteta vježbi. Iza nje je 6 uspješno odrađenih dana i još mnogo više koji tek slijede. Napredak je spor ali itekako vidljiv i iako je čeka još puno truda i vježbi, ne gubi nadu da će biti itekako bolje uz pomoć svih ljudi koji su se nesebično javili i ustupili svoje vrijeme, volju i financijska sredstva bez kojih ništa od tog ne bi bilo moguće. Neizmjerno smo zahvalni svakome tko je na bilo koji način sudjelovao u prikupljanju sredstava, od organizatora, djelatnika na kućici, svih koji su nešto kupili i svih koji su podijelili objavu da se glas o Petri što dalje čuje,napisao je Adžić.