Iz Lučke uprave Zadar najavili su kako u ponedjeljak, 17. siječnja počinje drugi dio radova na rekonstrukciji zaobalnog dijela Liburnske obale, koji se odvijaju u sklopu projekta "Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok".

Stanje prije početka radova

U prvom dijelu radova, na 130 metara dugom potezu od gradskog mosta, na mjestima starih kamenih i betonskih poklopnica ugrađene su nove kamene poklopnice. Pored navedenoga, ugrađeno je ukupno 30,00 m` rubnih kamenih ploča, 107,00 m` kanalica te 545,00 m2 kamenih opločnika na zaobalnom dijelu obale.

Podsjetimo, rekonstrukcija zaobalnog dijela Liburnske obale obuhvaća ukupnu duljinu od 597,99 metara i sljedeće bitne elemente: uređenje obale, oborinske odvodnje te instalaciju triju novih energetskih ormarića i njima pripadajućih vodovodnih i elektroinstalacija. Radovi su podijeljeni u ukupno tri dijela, kako bi u što manjoj mjeri ometali normalan tok prometa te organizaciju prometa u mirovanju.

Drugi dio izvođenja radova na rekonstrukciji Liburnske obale obuhvaća slijedeći dio u smjeru sjeverozapada, ukupne duljine 150 m. Navedeni dio obale te parkiralište uz obalu, odvojeno od kolnika zelenim pojasom, bit će u potpunosti zatvoreni za kolni i pješački promet. Predviđeno trajanje ovog dijela radova je do kraja ožujka 2022. godine.

Kako bi se omogućio neometan promet vozilima Liburnskom obalom, promet će se prekidati samo za potrebe ulaza/izlaza vozila s gradilišta. Iz Lučke uprave Zadar pozivaju sve sudionike u prometu da poštuju znakove privremene regulacije prometa, kojom se neće znatno utjecati na prometni režim u centru grada.

Lučka uprava Zadar ulaže maksimalne napore kako bi opsežni radovi koji se odvijaju u sklopu projekta "Rekonstrukcija i izgradnja lučke infrastrukture Grad Zadar-Poluotok" u što manjoj mjeri ometali normalne funkcije i uobičajen život našeg grada, te se ovim putem još jednom zahvaljuje svim građanima, ali i ostalim dionicima na strpljenju koje pokazuju.

Više informacija o projektu dostupno je na službenim mrežnim stranicama: https://zadarska-riva.hr/