Ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj sjednici Vlade izjavio je kako u posljednjih 24 sata broj zaraženih među testiranima iznosi 46,28 posto.

Osim situacije u KBC-u Split, bolnici koja bilježi dosad najveće opterećenje kapaciteta te su dodatno reducirali hladni pogon, pogoršana je situacija i u Općoj bolnici Zadar, za koju su osigurana tri dodatna respiratora. Dosad je utrošeno 4,9 milijuna cjepiva, a dodatnom dozom cijepljeno 642.406 osoba, istaknuo je ministar zdravstva.

Naveo je kako je patronažna djelatnost u proteklom tjednu kontaktirala 1611 starijih osoba, od kojih je njih 643 ili 40 posto pristalo na cijepljenje.

- U Hrvatskoj se preklapaju četvrti i peti val, delta i omikron, za koji se očekuje da će preuzeti dominaciju i dodao kako je s obzirom na situaciju, grad veličine Zadra je suspendiran u svakodnevnim aktivnostima.

Zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice Edi Karuc prije dva dana izjavio je kako su kapaciteti popunjeni 80%, a najveći problem s medicinskim osobljem je što ih nema dovoljno osposobljenih za rad s respiratorima.