Nakon provedenog istraživanja Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je danas optužnicu protiv 22-godišnjakinje zbog počinjenog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi širenjem i prenošenjem zarazne bolesti.

Okrivljenici se stavlja na teret da je 29. studenog u Benkovcu počinila navedeno kazneno djelo, iako svjesna da je pozitivna na bolest COVID-19 i da joj je izrečena mjera kućnog liječenja pa je obvezna biti u izolaciji i pod zdravstvenim nadzorom, jer u protivnom bolest može prenijeti na druge i, pristajući na to, je samovoljno kršila određenu mjeru liječenja u kući.

Tereti ju se da je unatoč mjeri kućnog liječenja izašla iz kuće i vozilom došla do benzinske postaje kada su je prilikom redovne kontrole zaustavili policijski službenici čime je dovela u opasnost od prenošenja zarazne bolesti policijske službenike i druge osobe s kojima je dolazila u fizički kontakt, priopćili su iz DORH-a dan nakon što je zbog sličnog postupka policija prijavila ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Ivicu Erlića.