Turistička zajednica grada Nina poziva sve zainteresirane čuvare baštine - šokolare da se prijave do 31. 01. 2022. za sudjelovanje na Ninskoj šokolijadi, jedinstvenoj međunarodnoj gastronomskoj manifestaciji kojom se slavi važan brend u gradu Ninu.

Zainteresirani se mogu prijaviti na telefon 023 264 280, na mobitel 091 766 35 74 ili osobno u Turističkoj zajednici Grada Nina.

Vještina pravljenja šokola po svojoj je osobnosti nematerijalna kulturna baština, a Turistička zajednica grada Nina od 2003. sa vrijednim obiteljima čuvaju vještinu jedinstvene delicije po čuvanim obiteljskim receptima. Kako samozatajne, jedinstvene, izrazito kvalitetne i rijetke delicije ima jako malo još je uvijek potrebno učiniti puno truda da se ova tradicija dalje čuva i nastavi, riječi su Marije Dejanović voditeljice projekta Ninska šokolijada i direktorice Turističke zajednice grada Nina.

Fešta od šokola uz proglašenje pobjednika odnosno najboljeg šokolara ili šokolarice planirana je ove godine 17. srpnja, a naravno da će to biti prilagođeno epidemiološkim mjerama.

Uz poziv upućuje se javna zahvala svim dosadašnjim natjecateljima koji su sa svojim obiteljima očuvali vještinu izrade šokola to važno nematerijalno kulturno dobro ninskog kraja.