Zbog vožnje ravnatelja Ivice Erlića za vrijeme izrečene zaštitne mjere izolacije, u petak je sazvana sjednica Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije.

Na pitanje hoće li na dnevnom redu biti njegova smjena, predsjednik UV-a Šime Rušin rekao nam je kako je razlog zbog kojeg se članovi sastaju zapravo sastavljanje očitovanja koje je od njih, kao i od ravnatelja Erlića, zatražio predstavnik osnivača ustanove, župan Božidar Longin.

Kao i u slučaju ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma Stipice Radoša, za čiju je smjenu također zaslužan SDP-ov županijski vijećnik Jure Zubčić, ne donose se brzopotezne odluke jer bi one mogle otvoriti put tužbama. Prekretnica bi i ovaj put trebali biti rezultati kriminalističke istrage Policijske uprave zadarske koja još uvijek traje, ali se ubrzo očekuje njezin kraj.

Zubčić, koji je aferu otkrio javnosti, smatra kako i bez tih rezultata Upravno vijeće ima dovoljno razloga za smjenu Erlića.

- U petak na sjednici očekujem jedino racionalno rješenje - odluku o smjeni ravnatelja Erlića jer je kao ravnatelj i član Stožera civilne zaštite Zadarske županije, koji donosi epidemiološke mjere, iste sam kršio. Ništa osim smjene ne dolazi u obzir, a s obzirom na to da je viđen na više lokacija, mislim da UV ima sve potrebne dokaze da donese odluku o smjeni, rekao nam je Zubčić.

Podsjetimo, prozvani Ivica Erlić zaustavljen je za volanom dok je razgovarao na mobitel. U svom opravdanju izlaska vani, rekao je kako je tog jutra teže disao pa je, po preporuci svog liječnika i voditelja Hitne službe, sam sjeo u automobil i uputio se na liječnički pregled. Kako doznajemo, traženo je očitovanje poslao županu.

Ovo nije prvi put da se zbog Erlića u medijima u negativnom kontekstu piše o zadarskoj Hitnoj, čiji djelatnici svakako obavljaju važan i težak posao. Jedna od posljednjih tema bila je kupnja kauča, popravak automobila, ali i zapošljavanje administrativne referentice bez javnog natječaja i to frizerke koja je u vezi s poznatim zadarskim HDZ-ovcem.