Policijska uprava zadarska izvijestila je, ne navodeći identitet, kako su policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti. Radi se o ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Ivici Erliću, koji je upravljao automobilom u vrijeme kada je trebao biti u samoizolaciji zbog zaraze koronavirusom.

- U četvrtak, 6. siječnja 2022. godine u 10.10 sati u Zadru u Ulici Domovinskog rata policijski službenici zaustavili su 48-godišnjeg vozača osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka koji se tijekom upravljanja vozilom nepropisno koristio mobitelom. Tom prilikom utvrđeno je i kako u prometu sudjeluje u vrijeme izrečene zaštitne mjere izolacije zbog oboljenja od COVID-19. Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 196. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno je sankcioniran.

Po stečenim uvjetima, nad osumnjičenim je provedeno kriminalističko istraživanje te se protiv njega zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti, podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Kriminalističko istraživanje se i dalje nastavlja, navodi se u priopćenju, što znači da se ispituje je li bio viđen i na drugim lokacijama.

Kako smo ranije danas javili, u petak je sazvana sjednica Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije na kojoj će Erlić vjerojatno biti razriješen dužnosti ravnatelja.