Velimir Krpina,  koji je još 2019. godine upozravao na problem prijevoza školske djece iz Banjevaca  zbog kojeg oni moraju pješačiti kao da je početak 20. stoljeća, uoči nastave ponovno je alarmirao javnost.

- Srednjoškolska djeca iz dijela Donji Kraj-Banjevci koji spada u općinu Stankovce svakodnevno pješače četiri kilometra, odnosno dva kilometra kad odlaze i dva kilometra kad dolaze kući po lošim vremenskim uvjetima, kiši, hladnoći! Da bi prispjeli na autobus koji ih vozi u školi u jutarnju i popodnevnu smjenu u grad Šibenik! Izgledaju kao migrantska djeca, a ne hrvatska, prepušteni sami sebi! A za taj problem znaju autobusni prijevoznik Stari Velim d.o.o., Općina Stankovci, Zadarska županija, razna Ministarstva, ured predsjednika Vlade i to već od 2019. godine!? Očito da nikoga nije briga što oni prolaze križni put. Bolje su zaštićeni psi i mačke nego oni, naglašava Krpina.

Ovakav isti problem imali su srednjoškolci iz mjesta Putičanje u Općini Pirovac, Šibensko-kninska Županija gdje su djeca pješačila do industrijske zone Stankovci, da bi prispjeli na autobus za školu u grad Šibenik. Sada više nije tako. Isti autobusni prijevoznik Stari Velim svakodnevno odvozi i dovozi u samo mjesto Putičanje i to po mjesečnoj cijeni vožnje tisuću kuna što sufinancira Općina Pirovac.

- Pitamo se zašto Stari Velim tj. njegov ključni čovjek Nediljko Vunić odbija to isto napraviti za Donji Kraj Banjevaca. Za to postoje svi uvjeti jer isti vozi djecu osnovne škole Petar Zoranić Stankovci. Pitamo se da li njega netko štiti kad On može sam odlučivati kuda, kako, koga voziti jer On ipak živi od ove djece? Jedino što nam preostaje je da djeca po lošim uvjetima ne idu u školu ili ako Stari Velim ne želi neka ode iz Općine Stankovci i neka dođe netko drugi tko želi voziti u Donji Kraj Banjevaca!! Da li se s ovakvim problemom mogu hvaliti Oni koji bi trebali ovaj problem riješiti? Sada Vlada poziva da se Hrvati vrate u Hrvatsku, a ovu djecu tjera vani već unaprijed, tvrdi Krpina.

On nam je poslao i foto - dokaz, a mi smo novinarski upit poslali Zadarskoj županiji.