Danas je stupila na snagu nova prometna regulacija prometa koju uvjetuje dinamika radova na proširenju Tuđmanove ulice.

Lavčević je  najavio privremena regulacija prometa u dijelu Ulice dr. Franje Tuđmana na dionici od raskrižja s ulicom Put Stanova do Put Murvice (3B faza).

Radovi su prebačeni na suprotni kolnik a promet će se odvijati i dalje samo u smjeru jugoistoka (Bulevar, autobusni kolodvor) dijelom i po novoasfaltiranoj trasi.

Vozači i pješaci jutros nisu znali da su radovi došli do spoja iz Kaljske ulice u Ulicu dr. Franje Tuđmana koji je zatvoren. Vozači su se naišli pred ogradom a pješaci su tražili otvore u tim ogradama da bi mogli proći preko gradilišta. Nestao nam je i posljednji pješački prijelaz, komentirao je gradski vijećnik i stanar u Kaljskoj ulici, Damir Dado Burčul.

Ostalo je loše prometno rješenje koje će po završetku projekta gradske vlasti morati popravljati da bi osigurali prolaz pješacima na tom frekventnom prijelazu. Mogli su oni  dati Nasadima i da zasade  stabla u onih pet metara asfalta i njima razdijele  nogostup na kojem će biti i biciklistička staza na nogostupu. I tu će pješaci biti ugroženi a ni jedni neće imati hlada.

EU financijeri koji su uvjetovali biciklističku stazu ne bi imali ništa protiv zelenila koje bi donekle ublažilo isparavanje asfalta i auspuha s Tuđmanove koja će od idućeg ljeta imati četiri trake.