Proteklog vikenda (7.-9. siječnja), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja pojačanih aktivnosti u prometu kontrolirali 357 vozila i vozača, a poduzeli su 131 represivnu mjeru.

Najveća koncentracija alkohola od 2,91g/kg izmjerena je 44-godišnjem vozaču, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 8. siječnja oko 11.50 sati u Sukošanu. Do prometne nesreće je došlo kada je 42-godišnji vozač osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka zbog nepoštivanja prednosti prolaska u raskrižju oduzeo prednost i udario u osobni automobil šibenskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 44-godišnjak. 

Oba vozača su prekršajno sankcionirana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 09. siječnja u 15.15 sati u Zagrebačkoj ulici u Zadru, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 25-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom splitskih registarskih oznaka, za vrijeme izrečene zaštitne mjere upravljanja vozilima B kategorije.

Vozač je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru.

Inače, tijekom kontrole prometa alkotestirana su 194 vozača, od kojih je 11 bilo pod utjecajem alkohola. Od evidentiranih prekršaja, zbog prekoračenja brzine prekršajno je sankcioniran 31 vozač, tri zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te dva zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka, tj. prolaska za vrijeme trajanja crvenog svijetla.

Zbog korištenja mobitela u vožnji, prekršajno je sankcionirano sedam vozača, četiri vozača zbog vožnje jednosmjernom ulicom te po 1 vozač zbog prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom i zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu.

Iz prometa je isključeno 13 vozača i jedno vozilo. U tom se vremenu dogodilo 13 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena.