Župan Božidar Longin, po informaciji  koju je objavio SDP-ovog vijećnika Jure Zubčića, odmah je zatražio preko v.d. pročelnice Franke Krajnović hitno očitovanje ravnatelja i Upravnog vijeća da bi se ustvrdile okolnosti slučaja sa šefom Hitne pomoći, Ivicom Erlićem. On je zaražen koronavirusom uhvaćen u prometnom prekršaju, a što je obznanio SDP-ov vijećnik Jure Zubčić.

Zavod za hitnu medicinu time ostaje mjesto političkog prepucavanja i kadrovskih problema, umjesto da bude prva pomoć građanima, koji kao posljedica tog nereda doživljavaju svakojake posljedice. A zaposlenici se međusobno svađaju i podmeću, što je postala atmosfera još iz vremena kada je tu ustanovu vodila Davorka Krnčević koja je bila HDZ-ov kadar.

Nakon toga je po koalicijskom sporazumu onda došla pod kapu pravaša, kako god se zvale te stranke koja je prvo predložila Predraga Orlovića, a potom je uvjetno prošao i Ivica Erlić po prijedlogu Neovisnih za Hrvatsku (NHR).

Po objavi vijesti o ravnatelju Erliću koji kao čelnik zdravstvene ustanove nije poštovao pravilo te struke, oglasili su se emailom anonimni djelatnici službe sanitetskog prijevoza pri Zavodu. Oni su napisali: naravno da se ravnatelj Zavoda vozika zaražen.

Sam Erlić je u izjavi za medije rekao da je 6. siječnja jako teško disao. Liječnik ga je savjetovao da dođe hitno na pregled. On se odvezao sam na Hitnu i o tome, tvrdi Erlić, postoji liječnički nalaz.

Vozači saniteta obrušili na novog predsjednika Upravnog vijeća, Šimu Rušina, imenovanog također iz pravaških redova.

Za njih je Rušin predsjednik Nadzornog odbora jer ne znaju da je to Upravno vijeće. Bivši podređeni ne mogu zaboraviti da je za vrijeme Predraga Orlovića bio voditelj službe sanitetskog prijevoza. Rušin je, navode oni, tada od „vozača zahtijevao da preispituju odluke liječnika obiteljske medicine glede sanitetskog prijevoza osigurane osobe". Taj navod su potvrdili s dvije pisane upute koje potpisuje Rušin, a koje su zapravo upozorenje na zlouporabu.

Nedavno je s mjesta predsjednika UV Zavoda za hitnu medicinsku pomoć odstupio Vladimir Kovačević koji je to napravio jer se tamo, kako je kazao, ne može uspostaviti red.
Hoće li moguća smjena aktualnog ravnatelja išta promijeniti u toj ustanovi u kojoj je potreba prava pomoć i skidanje ruku politike s te vitalne medicinske službe?