Vijeće TZ Grada Zadra usvojilo je prijedlog Turističke zajednice Grada Zadra kojom se u 2022. godini planira ukupni prihodi od 15.210.000,00 kuna.

U odnosu na prošlu godinu, računa se na 8.6 izvornog prihoda od turističke pristojbe, što je gotovo dvostruko više nego u Planu 2021 godinu koji je ukupno iznosio 10.8 milijuna kuna. U planu za ove godine je povećanje na 2.6 milijuna kuna od turističkih članarina koju plaćaju hoteli i ostali koji imaju prihode od turističkog prometa.

Iz proračuna Grada Zadra, TZ računa na 2.5 milijuna kuna (novac od boravišne pristojbe kojeg Grad vraća TZ, op.a) koji se planiraju namjenski utrošiti za sufinanciranje poboljšanja uvjeta boravka turista. Tako piše u Planu TZ Grada Zadra. Osim uređenja plaža te smeđe signalizacije, to se uglavnom svodi na događanja, festivale i zabavu. Za nju je TZ spremna uložiti tri milijuna kuna, dok će s milijun kuna Turistička zajednica Grada Zadra podržati sport.

U obrazloženju piše kako će "financijski podržati mala sportska događanja lokalnog karaktera, ali i značajnija veća događanja, koja se održavaju tradicionalno godinama te su organizacijski i marketinški prepoznati u Europi". U ovome se jedino može prepoznati Wings for life.