Na brojne prigovore i negodovanje građana i stanara zadarskog središta, Gradsko vijeće je usvojilo izmjene odluke o korištenju povlaštene karte za stanare Poluotoka, koju od 4. siječnja primjenjuje Obala i lučica.

Zona naplate parkirnih mjesta kojih je sve manje na Poluotoku proširuje se na „lijevu stranu Istarske obale od Liburnske obale do ulice Ivana Brčića". To su parkirna mjesta koja uglavnom koriste stanari zgrade na Istarskoj obali uz mjesta za invalide.

Povlaštene karte za stanare MO Poluotok važit će tijekom cijele i dopušta im se parkiranje u 0, I, II i IV parkirnoj zoni. Godinu dana ranije, povlaštenu mjesečnu kartu mogao je dobiti samo vlasnik jednog vozila u obitelj. Sada  i drugi na istoj adresi može dobiti povlaštenu kartu po cijeni od 51 kune. Ta im karta vrijedi u I, II i IV parkirnoj zoni, tako piše u Odluci koju je Gradskom vijeću predložio Odjel za komunalne djelatnosti.

U izmjenama Odluke o isporuci komunalne  usluge parkiranja Obale i lučica, koje je također usvojilo Gradsko vijeće, navodi se kako će karte „vrijediti u I, II, III i IV parkirnoj zoni od 1. listopada do 30. travnja, a od 1. svibnja do 30. rujna u II, III i IV parkirnoj zoni".

Osim stanara, povlaštenu kartu mogu koristi i oni koji rade na Poluotoku. To je svrstano pod kategoriju Tvrtke. Na e- savjetovanju stigla je jedna primjedba po kojoj se taj status pariranja s povlaštenom kartom traži i za obrtnike. Oni će moći parkirati u svim zonama osim u prvoj u razdoblju od 1. listopada do 30.travnja.

I nadalje ostaje odredba po kojoj su „Pravne i fizičke osobe su za svaku kalendarsku godinu dostaviti isprave kojima dokazuju pravo na povlaštenu kartu", navodi se u izmjenjenoj odluci Obale i lučica.

Ne zna se je li to potvrda ovjerena kod javnog bilježnika koja se tražila prethodnim izmjenama na koje su građani "grintali" s razlogom. To je značilo da identifikacijski dokumenti koje izdaju državne službe nisu vjerodostojne, pitali su se pred šalterom Obale i lučica.