Nakon rušenja ostataka gostionice Putnik na Relji, o trošku Grada Zadra koji je bio i nositelj izvlaštenja, tek u drugom pokušaju na novinarski upit dobili smo povratne informacije nadležnih pročelnika.

Pročelnicima Ivanu Mijoloviću za financije, Tomislavu Koroni za gospodarenje gradskom imovinom te Robertinu Dujeli iz čijeg je resora obavljeno čišćenje terena, postavili smo konkretna pitanja.

Iz gradske uprave dobili smo ove odgovore:

Za pročelnika Mijolovića: Kada je i u kom iznosu isplaćena naknada vlasniku nekretnine poznatije kao gostionica Putnik?

Odgovor: U 2017. i 2018. godini isplaćeno je ukupno 3.909.451,06.

Za pročelnika Koronu: Je li točna informacija da ste platili dva milijuna sudskih troškova, a po svemu sudeći jeste jer je niste demantirali: pitanje je kako i zbog čega?

Odgovor: Netočna je informacija da je Grad Zadar isplatio dva milijuna kuna sudskih troškova. Postoji potraživanje punomoćnika Živka Šarića s osnove troška odvjetničkog zastupanja u upravnom postupku koji se vodi pred UO za povjerene poslove državne uprave Zadarske županije. Grad Zadar je istakao žalbu i trenutno je žalba o eventualnim troškovima zastupanja u upravnom postupku na odlučivanju pred Ministarstvom pravosuđa i uprave.

Za pročelnika Dujelu: Što se planira s očišćenim prostorom, posutim škaljom a kojeg su odmah zauzela parkirana vozila?

Odgovor: Planove će donijeti vlasnici prostora - Opća bolnica Zadar i Zavod za javno zdravstvo Zadar.

Međutim, radi se o komunalno zapuštenom prostoru na tom dijelu Relje  s pristupnim putem. On je sada barem sigurniji, ali teško da se može zvati gradskom ulicom zbog čega bi bilo poželjno komunalno sređivanje sada preglednije površine.

Nakon što je počišćena ruševina, na tako neuređenom terenu nastao je parking s kojim Poliklinika itekako oskudijeva. Istina da je to teren na koji je upisana Opća Bolnica Zadar, a Zavod za javno zdravstvo postao je ravnopravni suvlasnik nekretnine s ulogom od 10,8 milijuna kuna koliko su od prodaje zgrade na Kolovarama prebacili na račun Bolnice.