Ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina raspisao je danas natječaj kojim se za prijem na određeno ili neodređeno vrijeme prima čak 48 zaposlenika, što je zasigurno rekordan broj u nekoliko posljednjih godina. Istovremeno, raspisan je i natječaj za sedam specijalizanata, dvoje iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine te po jedan za onkologiju i radioterapiju, otorinoloingologiju, pedijatriju (neonatologiju), urologiju i vaskularnu kirurgiju.

U natječaju za zasnivanje radnih mjesta primaju se samo dvojica liječnika, i to na određeno vrijeme, za potrebe objedinjenog hitnog bolničkog prijama. Rekordan je zato broj medicinskih sestara i njegovatelja koja bolnica namjerava primiti - 14 medicinskih sestara ili tehničara (od toga četiri na neodređeno) te 15 njegovatelja/ica. Za posao njegovatelja dovoljna je završena osnovna škola, ali i program osposobljavanja.

Od medicinskog kadra traže se po jedan prvostupnik sestrinstva, radiološke tehnologije i fizioterapije te primalja. Od tehničkog osoblja traže se kuhar, administrativni referent, tehničar za obradu infektivnog otpada, distributer, dvije spremačice te sedam pomoćnih radnika.

Prijave na natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od objave natječaja u Narodnim novinama.